(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
TIRAMISU z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
pomazánkové máslo (používám Želetava, 180 g), 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce cukru, piškoty (cukrářské nebo normální), kakao na posypání, káva, whisky
Postup přípravy
Pomazánk. máslo, smetanu a cukr ušleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota. Uvaříme silnou kávu (stačí trošku), do které přidáme 2 lžíce whisky. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů a pokapeme každý piškot lehce kávou s whisky. Poté potřeme připraveným krémem a znovu položíme druhou vrstvu piškotů, které opět polijeme a zakryjeme druhou vrstvou krému. Povrch posypeme kakaem. Tiramisu dáme ztuhnout a proležet do lednice. Nám tahle tiramisa hrozně chutná!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé